Uptäck Telefonplan!

Telefonplan har utvecklats från en närförort till en levande stadsdel som idag erbjuder alltifrån kultur, god mat, nöjen och vackra grönområden fint bevarade. Mycket händer och mer är på gång!

Avnjut en god middag på välkända Restaurang Landet, gå på Biocafé Tellus och köp till nybakade morgonbröd på Arne Söderbergs bageri. Utöver närheten till Stockholm City finns Midsommarkransen, Liljeholmen, Aspudden och Hornstull intill Telefonplan.

landetRestaurang Landet
Människor från Stockholms alla kanter lockas hit för att avsmaka menyn på Restaurang Landet.

Landet.nu

landetBiocafé Tellus
I området erbjuds den välansedda biografen med fina utbud av filmer på ”Tellus” som sedan 1986 drivs ideellt av en kulturförening.

Tellusbio.nu

landetKonstfack
Det är mycket tack vare Konstfack som Telefonplan gjort sig känt som ett designcentrum. Sveriges största konstnärliga högskola lockar till sig framtida stjärnskott i konstens tecken. Här hålls fantastiska utställningar med jämna mellanrum och intill byggnaden finns även restaurang, café och gym.

Konstfack.se

landetParkteatern
Under säsong vallfärdar människor för att se på det populära kultfenomenet Parkteater. Bara 2 minuter ifrån Telefonplan, vid Hägerstensåsen, hålls bland annat dessa.

Kulturhusetstadsteatern.se/Parkteatern

landetSvenska Sushiköket
På Svenska Sushiköket kan du välja från en klassisk varierad meny med såväl sushi som japanska varmrätter. Eller varför inte kombinera dina egna sushifavoriter till styckpris? Finns på Tellusborgsvägen 76.

Svenskasushikoket.se

landetSöderbergs Bageri
”Bara äkta råvaror. Inga tillsatser. När du smakar vårt stenungsbakade bröd tror vi att du förstår vad vi menar.” Bageriets egna ord.

Ett traditionellt och välbevarat bageri som ligger Telefonplan ömt om hjärtat.

Soderbergsbageri.se